
Лиснат колач Чоко – карамел
Основни информации:
Време на подготовка: 50 мин.
Величина: 20
Сложеност:
Состојки:
1 пакување кори розен
400 г шеќер
500 мл вода
100 г чоколадо
430 г Мелена Посна Плазма
250 г маргарин
Глазура:
150 г чоколадо
60 мл масло
1. Чекор
Стопете го шеќерот на тивок оган, внимавајте да не загори. Треба да добие златно кафеава боја. Потоа истурете вода и оставете шеќерот да се стопи. Ќе се стврдне на допир а потоа ќе се стопи се заедно.

2. Чекор
Кога ќе зоврие додадете чоколадо и маргарин и мешајте да се стопат. Така добиваме посен чоко карамел.

3. Чекор
Додадете Мелена Посна Плазма и мешајте се заедно. Оставете да се олади доволно за да згусне и да биде кремасто (околу 35 минути) во фрижидер.

4. Чекор
Мачкајте со кремот на корите додека не потрошите се.

5. Чекор
Оставете да отстои, најдобро во фрижидер и потоа нанесете глазура од стопено чоколадо и масло.

6. Чекор
Вашиот колач е готов!

Автор:
Plazma

Дали го пробавте овој рецепт?
Доколку одговорот е Да, сликајте го задоволството и тагнете ја @plazma_zvanicna или употребете #plazmaslatkarnica


Слични рецепти
2023 Copyright | All rights reserved | Политика на приватност | Контакт | Created by Webtise