Посна торта фантазија
Основни информации:
Време на подготовка: 50 мин.
Величина: 15
Сложеност:
Состојки:
1 л бадемово млеко
130 г шеќер
2 кесички ванилин шеќер
120 г густин
200 г маргарин
120 г шеќер во прав
150 г Мелена Посна Плазма
120 г кокос
170 г сечкани ореви
За глазура:
100 г темно чоколадо
1 лажица масло
1 лажица мед
Декорација:
70 г Мелена Посна Плазма
Кокос
Овошје по избор
1. Чекор
Одвојте 250 мл бадемово млеко. Во тие 250 мл изматете густин а остатокот од млекото ставете го да се готви со шеќер и ванилин шеќер.
2. Чекор
Кога ќе зоврие, додадете ја смесата со густин, мешајте и гответе додека не зоврие уште еднаш, гответе го филот неколку минути мешајќи интензивно, покријте со најлонска фолија и оставете го да се олади.
3. Чекор
Потоа измешајте маргарин и шеќер во прав, и додадете ги во оладената пудинг смеса. Изматете се заедно и поделете го филот на три дела.
4. Чекор
Во едниот дел додајте Мелена Посна Плазма, во другиот кокос, а во третиот ореви. Секој од нив измешајте ги добро додека состојките се соединат.
5. Чекор
Во калап со дијаметар 22 цм, распоредете ги филовите, првин плазма, потоа кокос па филот со ореви и оставете да отстојат во фрижидер 6 часа.
6. Чекор
Направете глазура така што ќе ги ставите сите состојки во тенџере, загрејте и мешајте на среден оган додека не се истопат и соединат.
7. Чекор
Глазурата прелијте ја полека преку филот и вратете ја тортата на ладење додека чоколадото не се стегне, потоа декорирајте.
Автор:
Plazma

Дали го пробавте овој рецепт?
Доколку одговорот е Да, сликајте го задоволството и тагнете ја @plazma_zvanicna или употребете #plazmaslatkarnica


Слични рецепти
2023 Copyright | All rights reserved | Политика на приватност | Контакт | Created by Webtise