Hoćeš komad - Плазма тарт со чоколадо и шипки
Основни информации:
Време на подготовка: 1 час
Величина: 12
Сложеност:
Состојки:
200 г Мелена Плазма
80 г мелени лешници
1 лажица шеќер во прав
100 г стопен путер
80 мл млеко
Крем:
2 пудинзи од чоколадо
1 ванилин шеќер
80 г шеќер
2 големи лажици густин
150 мл матен шлаг
Овошен дел:
Шипки (или некое друго свежо овошје по избор)
Прелив за торти
1. Чекор
Измешајте ги сите состојки и втиснете ја смесата во калап за тарт со дијаметар од 25 цм.
2. Чекор
Прашокот за пудинг, шеќерот, ванилиниот шеќер и густинот измешајте ги постепено со млекото. Добиената смеса гответе ја со постојано мешање.
3. Чекор
Во меѓувреме изматете го шлагот. Кога ќе се олади подготвениот крем, полека измешајте го со миксер и измешајте го со изматениот шлаг. Готовиот крем истурете го над подлогата со Плазма во калапот.
4. Чекор
Наредете ги шипките над кремот и готовиот тарт оставете го во фрижидер најмалку 4 часа.
5. Чекор
Подгответе го преливот за торти според упатството на пакувањето и прелијте го овошјето. Вратете го тартот уште еден час во фрижидер.
6. Чекор
Наздравје и уживајте.
Автор:
Hoćeš komad
Дали го пробавте овој рецепт?
Доколку одговорот е Да, сликајте го задоволството и тагнете ја @plazma_zvanicna или употребете #plazmaslatkarnica
Слични рецепти
2024 Copyright | All rights reserved | Политика на приватност | Контакт | Created by Webtise