Martina's cooking - Тарт со јагоди и бело чоколадо
Основни информации:
Време на подготовка: 45 мин.
Величина: 8
Сложеност:
Состојки:
Подлога:
300 г Мелена Плазма
120 г путер
50 мл млеко
200 г Јагоди
Фил:
300 мл слатка павлака
400 г бело чоколадо
1. Чекор
За подлогата измешајте ги бисквитите со путерот и млекото Натапкајте ја смесата на дното на калапот и по околу 1-2 цм од страните.
2. Чекор
Ставете јагоди врз подлогата. За филот растопете ги чоколадото и слатката павлака во сад на оган
3. Чекор
Префрлете го филот врз јагодите и оставете во фрижидер минимум 4 часа
Автор:
Martina's cooking
Дали го пробавте овој рецепт?
Доколку одговорот е Да, сликајте го задоволството и тагнете ја @plazma_zvanicna или употребете #plazmaslatkarnica
Слични рецепти
2024 Copyright | All rights reserved | Политика на приватност | Контакт | Created by Webtise