Cook on the bright side - Плазма торта со јагоди
Основни информации:
Време на подготовка: 40 мин +3 ч ладење
Величина: 6
Сложеност:
Состојки:
Кора:
300 г Мелена Плазма
100 г мелени бадеми
3 лажици нутела
150 мл млеко
125 г путер
Фил:
300 г бело чоколадо
450 мл слатка павлака
топинг:
300 г јагоди
1. Чекор
Пред кората, го подготвуваме филот, бидејќи треба да се олади. Така, над белото чоколадо додадете 300 мл загреана слатка павлака. Добро изматете и ставете во фрижидер да се лади. За кората – растопете путер и додадете го во Плазмата. Додадете ги и другите состојки, бадеми, млеко и нутела. Втиснете во калап со чаша или лажица.
2. Чекор
Растопете го путерот и соединете со Плазма, нутела, лешници и млеко, а потоа втиснете ја смесата во калап.
3. Чекор
Изматете ја останатата слатка павлака и кога ќе добиете цврста смеса, додадете го растопеното чоколадо и изматете се добро со миксер.
4. Чекор
Нанесете го филот над подлогата од Плазма, и на врвот наредете ги исечканите јагоди и ставете ја тортата да се лади во фрижидер. Уживајте во овој прекрасен десерт.
Автор:
Cook on the bright side
Дали го пробавте овој рецепт?
Доколку одговорот е Да, сликајте го задоволството и тагнете ја @plazma_zvanicna или употребете #plazmaslatkarnica
Слични рецепти
2024 Copyright | All rights reserved | Политика на приватност | Контакт | Created by Webtise