Recepti bajms - Посни Плазма Лешник пралини
Основни информации:
Време на подготовка: 30 мин.
Величина: 18
Сложеност:
Состојки:
50 г мелени сурови лешници
1 ванилин шеќер
1 лажица шеќер кристал
2 лажици гриз
200 мл бадемово млеко
50 г посен маргарин
125 г посна Мелена Плазма
100 г бело чоколадо
100 г црно чоколадо
2 лажици масло
9 помали лажички посен крем
9 помали лажички џем
1. Чекор
Во тенџере ставете ги мелените лешници, ванилиниот шеќер, шеќерот, гризот и бадемовото млеко, и гответе на оган додека смесата не згусне.
2. Чекор
Во врелата смеса додадете посен маргарин и измешајте додека не се истопи целосно, а потоа додадете и посна Мелена Плазма. Соединете се заедно и оставете на страна.
3. Чекор
Скршете ги црното и белото чоколадо во две различни садови и во двата додадете лажица масло, т.е истопете ги во микробранова печка. Со стопеното чоколадо обложите го калапот по дното и краевите и оставете неколку минути во замрзнувач да се стегне.
4. Чекор
Кога чоколадото во калапите ќе се стегне, ставете од смесата со Посна Мелена Плазма и лешници, направите дупка и додадете посен крем или џем, а потоа затворете ги пралините со уште малку смеса од Посна Мелена Плазма и лешници.
5. Чекор
Над смесата повторно додадете стопено чоколадо и така завршете ги пралините, и оставете ги во замрзнувач да се стегнат 10 минути. Потоа украсете ги по желба со стопено чоколадо и трошки.
Автор:
Recepti bajms
Дали го пробавте овој рецепт?
Доколку одговорот е Да, сликајте го задоволството и тагнете ја @plazma_zvanicna или употребете #plazmaslatkarnica
Слични рецепти
2024 Copyright | All rights reserved | Политика на приватност | Контакт | Created by Webtise