Martina's cooking - Плазма лешник торта
Основни информации:
Време на подготовка: 30 мин.
Величина: 8
Сложеност:
Состојки:
3 готови пандишпани
400 г еурокрем
200 мл млеко
100 г јатки
Фил:
800 мл слатка павлака
600 г бело чоколадо
500 г мелена плазма
1. Чекор
Измешајте го белото чоколадо со слатката павлака на тивок оган дури не се растопи.
2. Чекор
Оставете го филот минимум 1-2 часа во фрижидер, па изматете го Додадете ја плазмата и измешајте
3. Чекор
Попрскајте ги корите со млеко или сок, премачкајте со еурокрем измешан со јатки, па ставете фил.
4. Чекор
Повторете ја постапката со останатите кори и фил. Декорирајте со шлаг, плазма, овошје по избор и велигденски декорации
Автор:
Martina's cooking
Дали го пробавте овој рецепт?
Доколку одговорот е Да, сликајте го задоволството и тагнете ја @plazma_zvanicna или употребете #plazmaslatkarnica
Слични рецепти
2024 Copyright | All rights reserved | Политика на приватност | Контакт | Created by Webtise