Чоколаден Плазма десерт со вишни
Основни информации:
Време на подготовка: 30 мин.
Величина: 4
Сложеност:
Состојки:
Прелив:
150 г замрзнати вишни (без семки)
3 супени лажици шеќер
Крцкав слој:
125 г Мелена Плазма
50 г путер
Кремаст слој:
250 г крем сирење
50 г шеќер во прав
100 г црно чоколадо со 70% какао
250 мл слатка павлака
1. Чекор
Извадете го крем сирењето од фрижидер за да се стопли на собна температура.
2. Чекор
Во тенџере истурете ги вишните и шеќерот и ставете ги да се готват додека не добиете нешто што личи на поредок сос. Преливот тргнете го од оган и оставете го да се олади потполно.
3. Чекор
Во посебен сад измешајте Мелена Плазма и путер. Мешајте се додека смесата не почне да личи на мокар песок.
4. Чекор
Стопете го чоколадото на пареа и оставете го да се олади.
5. Чекор
Во средна чинија изматете го крем сирењето и шеќерот во прав, а потоа постепено додавајте го истопеното чоколадо и соединете.
6. Чекор
Во друг сад изматете слатка павлака така што ќе добиете поредок шлаг, а потоа полека соединете со смесата со крем сирење. Во чаши додадете наизменично крцкав па потоа кремаст слој.
7. Чекор
На крај прелијте го десертот со овошниот прелив.
8. Чекор
Вашиот десерт е подготвен!
Автор:
Ana V. Đurđević/Prstohvat soli
Дали го пробавте овој рецепт?
Доколку одговорот е Да, сликајте го задоволството и тагнете ја @plazma_zvanicna или употребете #plazmaslatkarnica
Слични рецепти
2024 Copyright | All rights reserved | Политика на приватност | Контакт | Created by Webtise