Печен пудинг со јаболка
Основни информации:
Време на подготовка: 55 мин.
Величина: 6-8
Сложеност:
Состојки:
150 г Плазма, скршена на парчиња
300 мл слатка павлака
4 јајца
50 г шеќер
1 ванилин шеќер
¼ лажичка мускатно оревче
Ситно рендана кора од пола портокал
2 јаболка исечени на коцки
За послужување:
1 јаболко
2 лажици мед
1 лажица сок од лимон
малини
1. Чекор
агрејте ја рерната на 180 °C, а тавата за печење со величина 30х10 цм обложите ја со хартија за печење и оставете ја на страна.
2. Чекор
Во поголема чинија измешајте ги јајцата, слатката павлака, шеќерот, кората од портокал и мускатното оревче.
3. Чекор
Додадете го сечканото јаболко и скршената Плазма. Измешајте добро а потоа истурете во подготвениот калап за печење.
4. Чекор
Печете 40 минути во загреана рерна. После печење, оставете го пудингот во калапот 20 минути за да се олади а потоа исечете го на парчиња.
5. Чекор
Измијте ги јаболката и исечете ги на тенки парчиња. Измешајте со мед и лимон и оставете да отстојат 10 минути за да пуштат од нивниот сок.
6. Чекор
Пудингот да се послужи со јаболка и друго овошје по желба.
7. Чекор
Вашиот десерт е готов!
Автор:
Milica Šumaković/Milin Kuvar
Дали го пробавте овој рецепт?
Доколку одговорот е Да, сликајте го задоволството и тагнете ја @plazma_zvanicna или употребете #plazmaslatkarnica
Слични рецепти
2024 Copyright | All rights reserved | Политика на приватност | Контакт | Created by Webtise