Шварцвалд Плазма чашки
Основни информации:
Време на подготовка: 1 ч + ладење
Величина: 6
Сложеност:
Состојки:
Подлога:
100 г Мелена Плазма
50 г овесни снегулки
20 г сечкани бадеми
15 г какао
10 г шеќер
40 г путер
Лажица мед
Мус од црно чоколадо:
100 г белки
100 г црно чоколадо
100 г слатка павлака
Слој од вишни:
200 г замрзнати исчистени вишни
50 г шеќер
1 кесичка ванилин шеќер
30 мл вода
Потребно уште:
150 мл слатка павлака
Декорација:
Свежи или замрзнати вишни
Скршени парчиња Плазма
1. Чекор
Сите состојки за подлогата ставете ги во блендер.
2. Чекор
Блендирајте додека смесата не се соедини.
3. Чекор
Префрлете ја подлогата на плех обложен со хартија за печење и печете 10 мин на 180 °C. По печењето оставете ја добро да се олади.
4. Чекор
Вишните, водата и шеќерот сварете ги и оставете ги да се оладат.
5. Чекор
Стопете го чоколадото на пареа.
6. Чекор
Изматете ја слатката павлака 60-70% да не биде премногу цврста и тргнете ја на страна.
7. Чекор
Изматете ги белките цврсто, додадете го истопеното чоколадо и измешајте добро.
8. Чекор
На дното на чашата ставете две лажици оладен слој.
9. Чекор
Над него ставете лажица од варените вишни.
10. Чекор
Истурете од чокладниот мус до две третини од чашата.
11. Чекор
Изматете ја слатката павлака и ставете ја преку чоколадниот фил.
12. Чекор
Посипете со парчиња Плазма и ставете уште неколку свежи или замрзнати вишни.
Автор:
Plazma
Дали го пробавте овој рецепт?
Доколку одговорот е Да, сликајте го задоволството и тагнете ја @plazma_zvanicna или употребете #plazmaslatkarnica
Слични рецепти
2024 Copyright | All rights reserved | Политика на приватност | Контакт | Created by Webtise