Чоколаден Плазма чизкејк
Основни информации:
Време на подготовка: 40 мин + 2 часа за ладење
Величина: 10
Сложеност:
Состојки:
Состојки за подлогата:
300 г Мелена Плазма
2 лажици какао
180 мл млеко
125 истопен путер
Состојки за фил:
500 г крем сирење
500 мл слатка павлака
150 г шеќер во прав
300 г црно чоколадо
10 г желатин
Состојки за ганаш:
100 г црно чоколадо
100 мл слатка павлака
50 г Мелена Плазма
Декорација:
Свежи јагоди
Мини Плазма
1. Чекор
Во поголем сад соединете го стопениот путер, Мелената Плазма, какаото и млекото.
2. Чекор
Добиената смеса за подлога сипете ја во калап со дијаметар 26 цм.
3. Чекор
Распоредете ја подлогата рамномерно по дното на калапот и ставете го на ладење.
4. Чекор
Подгответе го желатинот според упатството од кесичката.
5. Чекор
Скршете го чоколадото на мали парчиња и истопете го на пареа.
6. Чекор
Изматете ја слатката павлака и додадете го шеќерот во прав и крем сирењето.
7. Чекор
Продолжете со матење додека сирењето не се соедини со павлаката.
8. Чекор
Стопете го набабрениот желатин и додадете го во смесата со сирење со постојано мешање.
9. Чекор
Стопеното чоколадо додадете го полека во смесата матејќи со миксер.
10. Чекор
Кога смесата ќе се соедини сипете ја во калап, рамномерено распоредете и тргнете ја на ладење.
11. Чекор
Додека се лади чизкејкот направете ганаш така што ќе ја стоплите слатката павлака, сипете ја над чоколадото и измешајте додека чоколадото не се растопи.
12. Чекор
Додадете Мелена Плазма и оставете го ганашот да се олади на собна температура најмалку половина час.
13. Чекор
Извадете го чизкејкот од калапот, прелијте со изладениот ганаш над чизкејкот, декорирајте со свежи јагоди и мини Плазма.
Автор:
Plazma
Дали го пробавте овој рецепт?
Доколку одговорот е Да, сликајте го задоволството и тагнете ја @plazma_zvanicna или употребете #plazmaslatkarnica
Слични рецепти
2024 Copyright | All rights reserved | Политика на приватност | Контакт | Created by Webtise