Чоколадна торта со Плазма
Основни информации:
Време на подготовка: 1 часа i 30 мин.
Величина: 6
Сложеност:
Состојки:
350 г црно чоколадо со 70% какао
180 г путер
6 јајца
200 г кафеав шеќер
60 мл бел рум
100 г Мелена Плазма
Декорација:
300 мл слатка павлака
1 кафена лажичка инстант кафе (во гранули, не треба да се мати)
250 г свежи малини
Листови свежо нане
1. Чекор
Загрејте ја рерната на 170°C. Во тенџере ставете го чоколадото и путерот и стопете ги на тивок оган. Во посебна чинија со миксер изматете јајца, шеќер, рум и Мелена Плазма. На крај додајте го стопеното чоколадо со путерот и измешајте се добро.
2. Чекор
Округлиот калап со одвоиво дно со дијаметар 21 цм обложите го со хартија за печење и истурете ја смесата која ја матевте претходно.
3. Чекор
Покријте го калапот со алуминиумска фолија и ставете го во рерна да се пече 40 минути. Кога тортата е ќе се испече, извадете ја од рерна и оставете да се олади до собна температура пред да ја извадите од калапот.
4. Чекор
Потоа ставете ја во фрижидер до послужување. Пред послужување, со миксер изматете слатка павлака и инстант кафе и нанесете на тортата со лажица. Над шлагот наредете ги свежите малини и листовите од нане.
Автор:
Olivera Senić/Ja u kuhinji
Дали го пробавте овој рецепт?
Доколку одговорот е Да, сликајте го задоволството и тагнете ја @plazma_zvanicna или употребете #plazmaslatkarnica
Слични рецепти
2024 Copyright | All rights reserved | Политика на приватност | Контакт | Created by Webtise